De vloertrends voor 2024

Als tegelexperts houden wij natuurlijk alles in de gaten op het gebied van vloeren. Alle veranderingen, nieuwtjes en trends. In deze blog ga ik jullie de vloertrends laten zien die we de komende tijd heel veel voorbij gaan zien komen. Wat ik persoonlijk heel mooi vind om te zien is dat er eigenlijk voor elke smaak wel wat bij zit. Of je nou van een sober interieur houdt of juist van uitgesproken kleuren, het komt allemaal voorbij.

Duurzaamheid. Al een aantal jaar zien wij deze trend steeds groter worden. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de duurzaamheid van een woning en dat is natuurlijk niet zonder reden. Duurzaam staat voor kwaliteit, energiebesparend en een beter milieu.  Een keramische tegelvloer is een voorbeeld van een hoog kwalitatief energiebesparend product.

  • Een keramische tegel gaat vele malen langer mee dan vloeren als pvc of laminaat.

  • Keramische tegels vragen zeer weinig onderhoud. (meer hierover lees je hier)

  • De vloer absorbeert de warmte van de vloerverwarming heel snel en houdt deze ook lang vast.

  • Tevens blijft de tegel in de warme zomermaanden juist koeler dan iedere andere vloer.

  • Steeds meer fabrikanten hebben recycleprogramma’s waarbij ze oude tegels gebruiken als grondstof voor nieuwe tegels.

Een nieuwe opkomende trend die we van een afstandje al een tijdje volgen. De afgelopen jaren zagen we deze trend gestaag groeien. Waar het begon met ronde vazen, ovale tafels en organische dienbladen, maken bij ons de strakke lijnen ook steeds meer plaats voor deze nieuwe trend. Qua kleuren zien we dat er steeds meer voor de aardetinten wordt gekozen, maar dan ook de bruine en terra kleuren. Daarbij wordt steeds vaker gekozen voor een mooie accenttegel voor op de wand. Denk bijvoorbeeld aan een mooie patroontegel op de achterwand van de keuken of een tegel in een aparte vorm. Heel gaaf om te zien hoe we met z’n allen weer meer durven in ons interieur en onze persoonlijkheid naar voren willen laten komen doormiddel van kleur en materiaal keuze. Zou jij dit ook willen, maar ben je bang dat het te druk wordt? Wij kunnen een 3d tekening voor je maken zodat je een exact beeld krijgt hoe het er uit zo komen te zien, dus neem gerust contact op want wij helpen je graag.

Groen, groener, groenst! Je raadt het al, groen is weer helemaal terug van weggeweest. Omdat we met z’n allen volop in de ‘duurzame’ trend zitten, vallen we ook massaal weer voor groen. Want wat straalt nou meer duurzaamheid uit dan groen. We zien het terug in verschillende interieur stylen zoals boho, japandi, klassiek, sober en industrieel. Maar we zien ook vooral dat meerdere stylen gecombineerd worden waardoor toch weer die urban look ontstaat die een aantal jaren geleden ook al hip was. Wel zien we het nu terug in een iets afgezwakte vorm gecombineerd met natuurlijke lichte materialen zoals linnen en katoen. Naast Groen en planten zien we ook steeds meer gebruik van hout en robuuste grove materialen.

Kleur is weer helemaal terug van weggeweest en niet zo’n klein beetje ook. We hebben het dan vooral over de diepe kleuren die zorgen voor een chique klassiek interieur. Denk aan bordeaux, pruisisch blauw en smaragdgroen. Deze trend begon een paar jaar geleden al op te komen toen we massaal weer de kroonluchters, bloemenprints, gouden accenten en sierlijsten in huis haalden. Al met al een kleurrijk geheel waar we met een mooie houtlook vloer weer een beetje rust in aan kunnen brengen. Een mooie keramische visgraat parket in de kleuren mahonie, donker eiken of walnoot zou het hier bijvoorbeeld heel goed doen. Ook een hongaarse punt zou bij deze stijl zeker niet misstaan.

Zoals je ziet zijn wij bij Tegelexpert steeds op de hoogte van de laatste trends en zorgen wij dat ook ons assortiment up to date is zodat we jou nog beter kunnen voorzien van advies in de showroom of online. Vind jij het lastig om zelf de juiste tegel te kiezen bij de sfeer die jij voor ogen hebt. Laat ons dan met je meedenken, want dat is wat wij graag doen.
© Copyright 2013-2019 - TegelExpert.nl | Het kopiëren van onze foto's en / of teksten is strafbaar.