Vloerverwarming informatie

Steeds meer klanten kiezen voor vloerverwarming, omdat dit nou eenmaal het hoogste comfort biedt. Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving.

Vloerverwarming is hygiënisch, mooier en gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met ons milieu een rol.

De voordelen van vloerverwarming op een rij:

 • Comfortabel

  Vloerverwarming is stralingswarmte waarbij geen hinderlijke luchtcirculatie optreed waardoor het uiterst comfortabel aanvoelt.

 • Energiebesparend

  Het systeem maakt gebruik van watertemperaturen tussen de 35°C en 50°C. Deze lage temperaturen vragen minder gasverbruik van de ketel.

 • Waardeverhogend

  Vloerverwarming draagt bij aan een gunstiger energielabel wat weer leidt tot een verhoging van de woningwaarde.

 • Veilig

  Het gevaar van je branden aan een hete radiator behoort tot het verleden.

 • Gezond

  De sterk gereduceerde luchtcirculatie leidt tot minder stof in de lucht. Voor mensen met een allergie is dat een groot voordeel.

 • Hygiënisch

  Geen radiatoren meer die stof verzamelen en moeilijk schoon gemaakt kunnen worden

 • Esthetisch

  Geen leidingwerk meer aan de muur of gaten in de vloer voor een convectorput.

 • Vrije invulling interieur

  Bij het inrichten van de woning hoeft er geen rekening gehouden te worden met warmtebronnen aan de muur of in de vloer.

Instructievideo’s:

Instructievideo opstarten vloerverwarming

Instructievideo LTV verdeler

Instructievideo ZLTV verdeler met pompmodule

De vloerverwarming mag 28 dagen nadat de vloer gelegd is voor het eerst worden gestart. Volg de instructies uit het opstartprotocol van de leverancier van de vloerverwarming.

Wilt u al sneller uw verwarming kunnen starten? Dat kan. Met de speciale S1 lijm is het mogelijk om al 7 dagen nadat de vloer is gelegd de voerverwarming op te starten.

Lees de aandachtspunten van Vloerverwarming Nederland voor het aansluiten van een vloerverwarming.

Vloerverwarming Infrezen

TegelExpert heeft een revolutionaire inslijpmethode ontwikkeld. Met daarvoor een gepatenteerde machine die, zonder dat daarbij stof vrijkomt, de sleuven in uw vloer slijpt voor de verwarmingsbuizen. Geen ander bedrijf biedt u dit en daar zijn wij bijzonder trots op!

Uw voordeel? Vrijwel alle bestaande vloeren, of dit nu na oplevering van nieuwbouw is, of in een bestaande situatie, zijn geschikt voor dit systeem. Door sleuven in uw vloer te maken hoeft er geen extra laag te worden aangebracht en wordt uw vloer dus niet verhoogt. U krijgt daarom niet te maken met deurhoogtes die moeten worden aangepast of een aanrechtblad dat ineens niet meer de juiste hoogte heeft.

Een ander voordeel is dat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen. Dat maakt dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is dan bij traditionele systemen. En dat scheelt natuurlijk weer in energieverbruik en in uw portemonnee! Bovendien is het mogelijk om met zeer lage (35 – 45°C) aanvoertemperaturen van water te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen kan worden gebruikt.

Vloerverwarming Binden

In veel gevallen, vaak bij nieuwbouw, wordt gekozen voor de traditionele vorm van het installeren van vloerverwarming. De verwarmingsbuizen worden dan bevestigd op hoogwaardige kunststof of gegalvaniseerde gaasmatten. Afhankelijk van uw keuze voor elektrische of watervoerende vloerverwarming. Deze methode wordt ‘inbinden’ genoemd. Onder de gaasmatten wordt eventueel een PE-folie of isolatielaag aangebracht.

Een andere, wellicht het meest ultieme ‘laag temperatuur verwarmingsysteem’ (LTV) is betonkernactivering. Vaak wordt dit toegepast in utiliteitsgebouwen, zoals ziekenhuizen en kantorencomplexen. Toch is dit systeem ook voor kleinere projecten een prima keuze.

De verwarmingsbuizen worden bij betonkernactivering bevestigd op de stalen bewapening van een vloer, waardoor de buizen na het storten van de betonlaag in de kern van de constructie komen te liggen. Op deze manier maakt het systeem gebruik van de massa van de vloer en is het mogelijk om op zeer efficiënte wijze een gebouw te verwarmen of te koelen.

infrezen vloerverwarming

Lees onze blogs over vloerverwarming:

Het nut van vloerverwarming

keramische xxl vloertegels gipslook

Alles over voerverwarming met een warmtepomp

Keramische tegels marmerlook calacatta