Keramisch Parket Informatie

U bent op zoek naar meer informatie over keramisch parket of houtlook tegels? Hieronder bespreken we de volgende onderwerpen uitgebreid voor u.

1. Wat is keramisch parket?
2. Wat zijn de voordelen?
3. Wat kost keramisch parket?
4. Zijn voegen noodzakelijk?
5. Keramisch parket en vloerwarming, hoe zit dat precies?
6. Toepasbaarheid van keramisch parket.
7. Wat kan TegelExpert voor u betekenen?

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket zijn tegels met de print van een echt houten vloer. Misschien vraagt u zich af, wat heb ik daar aan? Dat leggen we graag uit.

Wat zijn de voordelen?

Keramisch houten vloeren hebben nogal wat voordelen t.o.v. een echt houten vloer. Zo is het bij uitstek geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming, zelfs wanneer u deze als hoofdverwarming wenst. Steen is namelijk de beste oplossing, u haalt veel meer rendement dan bij een parket of laminaat vloer.

Houtlook tegels zijn verder zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te houden, geen paardenmiddelen nodig om uw kostbare vloer mooi te blijven houden. Er is geen periodiek onderhoud nodig zoals het schuren, lakken of in de was zetten van uw vloer.

De meeste keramisch parket vloeren zijn tevens met een zeer smalle voeg te leggen, hier kan dus ook nauwelijks rommel in gaan zitten of aanslag gevormd worden. De voeg die wij leveren is 9 van de 10 keer ook nog eens in een mooie bijpassende kleur en valt daardoor haast niet op.

Wat kost keramisch parket?

De prijzen variëren grofweg tussen de €30.- en €130.-. Nu horen we u denken, dat is nogal een verschil, en dat klopt. Dit verschil heeft alles te maken met de verschillende factoren zoals merk, afmeting (klein of groot), afwerking (mat, glans, wel of niet gerectificeerd). In onze showroom kunnen we u goed de verschillende soorten houtlook tegels laten zien.

Zijn voegen noodzakelijk?

Ja! We kunnen u hier een technisch verhaal gaan vertellen maar dit veranderd niets aan het feit dat voegen noodzakelijk zijn in een keramisch parket vloer. Wel kunnen deze voegen vaak zo onopvallend mogelijk gemaakt worden door gebruik van smalle voegen in een bijpassende kleur zoals we hierboven al aan hebben gegeven.

Keramisch parket en vloerwarming, hoe zit dat precies?

Zoals al even kort besproken, vloerverwarming is de meest geschikte manier van verwarmen, ook in combinatie met keramisch parket. We horen van klanten nogal eens het broodje-aap-verhaal dat deze twee niet samen zouden gaan. Wij weten met 10 jaar ervaring inmiddels dat dat onzin is en u alle recht heeft op deze comfortabele manier van verwarmen. Vraag in de showroom naar wat TegelExpert hierin voor u kan betekenen.

Toepasbaarheid keramisch parket.

De meest voorkomende toepassing is natuurlijk de woonkamer samen met de keuken en hal, vaak de gehele begane grond. Maar wist u dat keramisch parket ook steeds vaker wordt gebruikt in bijvoorbeeld de badkamer en slaapkamer? Zeker in een appartement of penthouse komt het vaak voor dat we keramisch parket in het gehele huis mogen toepassen. Een trend die zich de laate twee jaar aan het ontwikkelen is is het gebruik van keramisch parket in de tuin of op het balkon. Het is namelijk ook steeds vaker te leveren in een twee centimeter dikke variant.

Wat kan TegelExpert voor u betekenen?

TegelExpert kan u helpen bij het maken van uw keuze. Met onze 10 jaar ervaring weten we inmiddels wel alle ins & outs van dit bijzondere product. Komt u dus vooral eens langs in onze showroom, we nemen alle tijd om u de verschillende soorten keramisch parket te laten zien en toe te lichten. Natuurlijk kunnen we ook uw vragen per mail beantwoorden, ga hiervoor naar de contactpagina.