11 onmisbare tips voor het kiezen van tegels

11 onmisbare tips voor het kiezen van tegels

11 onmisbare tips voor het kiezen van tegels

Hieronder willen we je graag een paar tips geven voor het uitzoeken van nieuwe tegels. Of dat nu voor de vloer, de badkamer of wc is, eigenlijk zijn ze overal op van toepassing. Lees ze door en als je zelf nog een tip hebt laat die dan vooral achter!

1. Stel een budget.
Misschien niet op iedereen van toepassing, maar voor de meesten onder ons waarschijnlijk wel. Stel voor jezelf van te voren een budget vast en durf dat ook te delen. Er rust nog vaak een soort taboe op het noemen van een budget, maar wist je dat we juist dan een beter advies kunnen geven?

Wanneer er een budget gesteld is, en je zelf nog niet precies weet wat voor tegels je uiteindelijk zal kiezen, dan is dat handig voor ons als adviseur om te weten omdat we dan al veel gerichter kunnen adviseren en de tegels die buiten het budget vallen ook niet hoeven laten zien. We beperken de keuze waardoor kiezen makkelijker wordt, dat is toch mooi!

2. Kijk naar wat je mooi vindt.
Over mooi gesproken, misschien heb je je al een beetje verdiept in de verschillende stijlen. Ga je voor strak en modern of liever voor een vloer met een landelijke of rustieke uitstraling? Hou ook rekening met de stijl van het huis of de rest van het interieur zoals de meubels.

Heb je een bepaald meubelstuk waar je maar geen afscheid van kan nemen of die je net nieuw gekocht hebt? Kijk of je er een stukje (bijvoorbeeld een deurtje, of lapje stof) van mee kan nemen naar de showroom zodat je zeker weet dat het matched. Datzelfde geldt voor de keuken, neem gerust een frontje of een stukje van het aanrechtblad mee.

3. Ga voor gemak (Onderhoud).
Niet iedereen is gek op poetsen, ga dus bij jezelf na of dat ook voor jou geldt. Feit is nu eenmaal dat de ene vloer makkelijker in onderhoud is dan de andere. Ook is het zo dat je op bepaalde vloeren eerder die koekkruimels van de kinderen ziet liggen. Kies dus voor gemak!

4. Bijpassende plinten, wel of niet?
Bij ieder gesprek komt het wel ter sprake, wat doen we met de plinten, gaan we ze wel of niet gebruiken als afwerking. Hier bij TegelExpert is de ervaring dat er echt twee kampen zijn als het gaat om de keuze voor plinten, óf juist niet óf juist wel.

Omdat tegels altijd vrij van de wand geplaatst moeten worden is een afwerking wel nodig. Dit kan in de vorm van een kitnaad, een houten plint of een mooie bijpassende tegelplint. Het voordeel van een plint is dat het ook meteen de functie van stootrand heeft en de wandafwerking beschermt tijdens het dweilen of stofzuigen.

5. Combineer binnen met buiten.
We zien het steeds vaker, een combinatie van binnentegels en buitentegels. Zeker met de nieuwste ontwikkelingen, de keramische terrastegels van 2 cm dik, is dit een makkelijk één-tweetje.

Door dezelfde tegels zowel binnen als buiten te gebruiken wordt dezelfde sfeer gecreëerd en lijkt het binnen ook groter of ruimer.

6. Kies voor vloerverwarming.
Vloerverwarming, een absolute must-have. Vloerverwarming geeft zoveel comfort, we kunnen het iedereen aanraden! Denk er goed over na want als de tegels eenmaal liggen is het te laat. Ben je er nog niet uit of vraag je je af of vloerverwarming in jouw situatie wel kan, leg het aan ons voor en we zullen je een duidelijk advies geven.

7. Badkamertegels? Durf te accentueren.
Ben je op zoek naar badkamertegels? Het accentueren van bepaalde delen in de badkamer door middel van een contrastkleur doet het altijd goed. Zo kun je bijvoorbeeld als basis een glanzende of mat witte wandtegel gebruiken en met behulp van een paar accenten toch een hele leuke badkamer creëren.

Je kan bijvoorbeeld een hele wand in de badkamer in een andere kleur zetten. Of wat dacht je van de douchehoek, de voorkant van je bad of het inbouwreservoir van het toilet? Op dit moment is de trend van stroken. Er wordt dan gekozen voor een 60x60cm vloertegel en uit die vloertegel laten we dan stroken zegen die we dan weer op de wand plakken. Een speels effect en makkelijk te maken.

8. Zelf tegels leggen?
Het plaatsen van tegels is vakwerk, maar de handige doe-het-zelver draait er zijn hand misschien niet voor om. Belangrijk is het gebruik van de juiste materialen zoals lijm en voeg maar ook goed gereedschap is belangrijk, immers: Goed gereedschap is het halve werk. Neem ook vooral de tijd en werk secuur. In een volgend blogbericht zullen we hier dieper op in gaan.

9. Tegels laten leggen?
Wie niet zo bedreven is in het klussen kan het tegelwerk misschien maar beter uitbesteden. Gelukkig kunnen wij daarin een hele belangrijke rol vervullen. Zoals gezegd is tegelwerk vakwerk en helaas wordt het vaak onderschat. Dat blijkt ook wel als we achteraf met grote regelmaat te horen krijgen: “Er komt toch best nog wel wat bij kijken zo heh…”.

En zo is het ook, want het gaat niet alleen om het plaatsen van die tegel in dat lijmbedje. Het gaat ook om het maken van een correcte verdeling, rekening houdend met de rest van de ruimte, de legrichting, en natuurlijk om het geven van advies waar dat nodig is, hiervoor putten we uit onze jarenlange ervaring.

Natuurlijk speelt ook garantie en zekerheid een rol bij het maken van deze keuze. Kiest u voor een tegelzetter van TegelExpert dan ontvangt u 5 jaar garantie op het werk en heeft u de zekerheid van een fantastisch eindresultaat.

10. Vraag advies! (#durftevragen)
Durf te vragen! Vraag ons het hemd van het lijf, want niet voor niets zijn we TegelExpert. Alles waar je een antwoord op wilt hebben kun je gewoon aan ons voorleggen. Heb je een specifieke situatie, weet je even niet hoe het verder moet? Bel, mail of nog beter, kom langs of nodig ons uit.

11. ………………. (vul maar in)
Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande tips maar ook wij zijn nooit te oud om te leren en daarom de vraag: Welke tip heb jij voor ons? Deel hem hieronder! Reacties worden gewaardeerd.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie