De hype die eigenlijk al een hele tijd geen hype meer is. Al jaren zijn we met z’n allen helemaal weg van vintage. Of het nou een oud kastje is dat een tweede leven krijgt, een oude vaas of zelfs een bank die opnieuw gestoffeerd wordt, vintage zien we bijna in elk huis wel terug. En dat is niet gek aangezien het ontzettend duurzaam is en dus goed voor ons milieu. Ook heeft het de intrede gedaan in de tegelwereld. Naast de authentieke handgemaakte tegels met een vintage look, zijn er nu ook keramische tegels met dezelfde uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de handvorm tegels, een mooie kasteelvloer of de Portugese tegels met retro print.

Gatsby

Met deze tegel neem ik jullie mee naar de glamour van de jaren 20. Denk dan aan mooie sierlijsten en rozetten op het plafond verwerkt, hoge ramen met glas in lood, kunstzinnige patronen op de muren met hier en daar een vleugje goud en in om het nog chiquer te maken. Deze tegel maakt het dan natuurlijk helemaal af. Ik moet hierbij ook echt terug denken aan de film ‘the great Gatsby’. De heren prachtige in kostuum met een hoge hoed op en de dames in een prachtig jurkje helemaal bezet met kralen en nog wat veren om het geheel af te werken. In deze tegel zie ik het allemaal terug komen. Kortom, een echte eyecatcher.

Uptown Gold Toki

Hieronder zie je de Uptown Gold toki. Deze tegel past ook helemaal in de jaren 20 stijl, maar heeft nog net even iets meer glamour dan de Gatsby. De tegel heeft een verouderde look gekregen zodat hij helemaal in de vintage stijl past. Met deze tegel geef je eenvoudig je toilet, keuken of zelfs badkamer een compleet andere look.

Zellige

Ook deze prachtige handvorm tegels zijn terug van weggeweest. Een mooi klein geglaceerd tegeltje van 10×10 cm. Deze tegel leent zich perfect om gecombineerd te worden met tegels in alle kleuren en maten. Combineer deze tegel met een Portugese patroontegel, betonlook of zelfs met de gatsby. Dit tegeltje maakt het geheel helemaal af. Wat ook kenmerkend is aan deze tegel, is de verschillende tinten. Je krijgt dus geen egale kleur op de muur, maar iedere tegel is of net even iets donkerder of juist wat lichter.

Portugese tegels

arte-red-25x25-cv2529-44-95-m
1900-20x20-beltri-celeste-vv2045-44-95-m

Deze vloertegels zijn keramische tegels die gedecoreerd zijn met verschillende vintage/retro patronen. Het lijken net portugese cementtegels, maar schijn bedriegt. De tegels zijn keramisch en daardoor bestand voor vocht en vuil. WE LOVE IT! Creëer super gave patronen op je vloer met de mooiste kleuren paletten.

Tot slot wil ik jullie de French vintage laten zien. Deze tegel bootst een oude kasteelvloer van frans kalksteen na. Een prachtige en zeer realistische tegel die ook weer een verweerde oude look heeft alsof de tegel al eeuwen meegaat. Deze tegel zien wij toegepast worden in landelijke en sobere interieurstijlen zoals Hoffs stijl, maar ook in strakke en industriële interieurs. Dit contrast is zo gaaf, wij raken er niet op uitgekeken. In iedere woning lijkt deze vloer weer compleet anders. Dit ook mede door de prachtige tekening op de tegel. De tegel is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, 3 formaten en wildverband

French Vintage

Vintage. Een stijl die wat ons betreft mag blijven. Wij worden zo blij van alle creaties die we voorbij zien komen. Naast dat het heel mooi is, is het ook nog eens heel duurzaam. Gebruikte spullen krijgen een tweede leven, wat weer afval scheelt en dus beter is voor het milieu. Onze keramische tegels zijn ook zeer duurzaam. Ze nemen namelijk de warmte van de vloerverwarming veel beter op en houden deze langer vast. De tegels zijn dan ook zeer geschikt voor ‘zeer lage temperatuur verwarming’. Wist je ook dat de meeste tegelfabrikanten een recycle programma hebben? Je vindt de gerecyclede tegels onder meer terug in de geasfalteerde wegen. Gaaf hé?!

Wil je meer informatie over de bovenstaande tegels? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.