Hoe verloopt het infrezen van een vloerverwarming?

Hoe verloopt het infrezen van een vloerverwarming?

Infrezen

Voorwaarde voor het infrezen is de aanwezigheid van een vlakke vloer, deze kan van beton, cement, anhydriet, fermacel, vloer zijn. De praktijk wijst uit dat verlijmde tegelvloeren tijdens het frezen vaak los laten. Verwijderen van de tegels is dus de beste optie. 

De sleuven worden 16mm. diep. Hierdoor komt de slang vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel. Het vrijkomende stof wordt verzameld en bij de klant achtergelaten. 

De vloer kent geen werking doordat de zaagsleuven werken als dilatatievoegen. Als u wilt egaliseren kunt u dit beter doen voor het infrezen. Dit bespaart egaline en u behoudt het voordeel van de dilatatievoegen. Bij achteraf egaliseren is het erg belangrijk de buis eerst te fixeren met een hiervoor geschikt vulmiddel. 

De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden. Er is geen verhoging van de werkvloer. 

Mocht er onverhoopt een C.V.-leiding worden geraakt, dan wordt deze kosteloos door Vloerverwarming Nederland (VN) gerepareerd. Elektra, water- en gasleidingen buiten onze schuld worden niet gerepareerd. 

Alle systemen worden in een slakkenhuis patroon gelegd, waarbij de af en aanvoer leidingen altijd naast elkaar komen te liggen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de vloer. De kans op schade door thermische spanning is minimaal. 

Systeem eigenschappen: 

  • Vrijwel altijd mogelijk zonder uitbreken van de vloer (zandcement – anhydriet – beton – tegelvloeren) 
  • Geen werking van de vloer door dilatatie werking van de zaagsleuf 
  • Het systeem reageert snel op een wijziging in temperatuur vraag 
  • De vloer is direct geschikt voor definitieve afwerking 
  • Geen verhoging van de werkvloer 
  • Geen droogtijd van afwerkvloer 
Categorie: 09 Vloerverwarming
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie