Cotto D’ Este werd opgericht in 1993 in Sassuolo door Paolo Mussini, oprichter en momenteel directeur van het bedrijf, met het oog op het creëren van een nieuw merk in een nieuw en onontgonnen deel van de keramische sector met zeer hoge kwaliteit porcellanato vloer-en wandtegels voor het hoogste niveau en luxe gebieden van de markt.

Het idee van Paolo Mussini, zoon van Giuliano, die Ceramica Panaria heeft opgericht in 1974, was een ​​onderneming welke in staat is de droom wand- en vloertegels aan te bieden die aan de behoeften en smaak van de meest veeleisende klanten voldoen dankzij de zorg besteed aan details, de afwerking en de esthetische en technische kwaliteit.

De filosofie van Cotto D’ Este is altijd gericht op het combineren van esthetiek met een buitengewoon hoge kwaliteit. Cotto d’Este produceert porcellanato vloer-en wandtegels met een superieure kwaliteit, met de schoonheid van handgemaakte producten en van de mooiste natuurlijke stenen, met daarnaast de betrouwbaarheid en kwaliteit van moderne producten, vervaardigd door middel van de nieuwste productietechnieken en met grote bezorgdheid voor het milieu.

Unieke afwerkingen en een breed scala van maten, inclusief de extra grote maten van Kerlite, namelijk 3 x 1 meter met een dikte van 3, 3.5 of 5 mm, getuigen van de oorspronkelijke productie -techniek en bieden de mogelijkheid van het creëren van verrassende nieuwe oplossingen. Het assortiment is zowel geschikt voor renovatie van oude gebouwen en voor nieuwe woon- , commerciële of openbare gebouwen.

Vandaag de dag is Cotto d’ Este het absolute topmerk van Panariagroup Industrie Ceramiche spa, toonaangevende Italiaanse fabrikant van wand-en vloertegels, eigendom van de familie Mussini . Sinds 2004 is Panaria genoteerd op de Star segment op de Italiaanse beurs. De groep heeft meer dan 9.000 klanten over de hele wereld, 1.800 medewerkers en 6 productiefaciliteiten.

Cotto d’Este = Kwaliteit

Bekijk hieronder alle serie’s van Cotto D’Este:

· Bluestone Evolution
· Kerlite Cluny
· Outdoor Buxy Flamme

· Buxy
· Kerlite Elegance
· Outdoor Cadore

· Buxy Flamme
· Kerlite Exedra
· Outdoor Cluny

· Cadore
· Kerlite Forest
· Outdoor Plein Air

· Casali
· Kerlite Limestone
· Outdoor Stone Quartz

· Cluny
· Kerlite Materica
· Over

· Elegance
· Kerlite Metal
· Secret Stone

· Exedra
· Kerlite Oaks
· Silvis

· Kerlite Avantgarde
· Kerlite Over
· Stone Quartz

· Kerlite Black-White
· Limestone
· Terre Estensi

· Kerlite Bluestone Evolution
· Materica
· X-Beton

· Kerlite Buxy
· Outdoor Bluestone Evolution
· Name